Kilta-Silta Raumalla

25.04.2022

23-24.4.2022 Rauman musiikkiopistolla järjestettiin kaikille avoin Suomen Trumpettikillan Kilta-Silta trumpettitapahtuma.

 

Tapahtuma onnistui loistavasti. Kilta-Silta-tapahtumissa trumpetinsoiton ammattilaisten johdolla opiskellaan trumpetinsoittoa ja lisäksi tällä kerralla myös tutustuttiin mm. erilaisiin trumpetteihin ja sordiinoihin, trumpetin kehityshistoriaan Tommi Kolusen johdolla. Kuulimme ääninäytteitä useista erilaisista trumpeteista barokkitrumpetista piccolotrumpettiin.

 

Oppilaat olivat mukana innostuneesti ja heiltä kuultiin hienoja esityksiä, yksin ja yhdessä.

Kouluttajina tapahtumassa olivat trumpetistit Touko Lundell Ja Tommi Kolunen. Lundell on Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolotrumpetisti, joka myös opettaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Toinen kouluttaja oli Tommi Kolunen, joka työskentelee mm. Pori Sinfoniettassa.

Tapahtuma päättyi yhteiseen herkuttelu hetkeen Eti Pizzeriassa. Pianosäestäjänä tapahtumassa oli loistava Laura Vänttinen. Sekä oppilaille, että opettajille jäi tapahtumasta erittäin hyvä maku. Oppilaat saivat paljon tietoa ja vinkkejä soittamiseen sekä innostusta opintoihinsa.

 

Kuva ja teksti: Tommi Kolunen